Рецепти
Шпагети со пилешки сос Ана Ѓорова

Лесен и вкусен рецепт за шпагети во сос од пилешки копани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(1 Пакување)

Пилешки копан(1 Килограм)

Брашно(2 Супени лажици)

Масло(3 Супени лажици)

Јајце(1 )

Кечап(1 Супена лажица)

Сенф(1 Кафена лажица)

Кисела павлака(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Копаните сварете ги добро за да може да се оддели месото од коската.
  2. Водата во која што се варат копаните тргнете ја настрана, а месото од копаните ситно одвојте го од коските.
  3. Шпагетите сварете ги во зачинета вода, потоа процедете ги, полејте ги со ладна вода и вратете ги во истото тенџере во кое што дното ќе го подмачкате со 1 лажица масло.
  4. Измешајте ги шпагетите со половина од иситнетото месо.
  5. Настрана во тава ставете 2 лажици масло и 2 лажици брашно и пржете околу 10-тина минути за да добие жолтеникава боја. Додајте 2 шолји од водата во која се вареа копаните.
  6. Откако смесата ќе стане хомогена, додајте го јајцето измешано со 1 лажиче сенф и 1 чаша кисела павлака.
  7. Мешајте околу 5 минути додека сосот ја добие потребната густина, а пред да го тргнете од оган, додајте половина од преостанатото иситнето пилешко месо и повторно добро измешајте.
  8. Сосот тргнете го од оган и сервирајте го со шпагетите.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: