Рецепти
Шпагети во сос од модар патлиџан Ана Ѓорова

Шпагети со сочен сос од зеленчук и пилешки џигер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(400 Грама)

Модар патлиџан(1 )

Пилешки џигер(400 Грама)

Доматен сос(200 Грама)

Рендан пармезан(1 Чаша)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Доматно пире(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Модриот патлиџан го лупиме и го сечеме на тенки плочки, па парчињата ги ставаме да се пржат од двете страни во тава со загреано маслиново масло.
  2. Откако ќе се испржат, ги посолуваме и додаваме бибер, а потоа ги ставаме врз хартија за да се упие маснотијата.
  3. Во тавата го ставаме пилешкиот џигер и го пржиме со мешање, додаваме зачини по вкус.
  4. Додаваме доматен сос, 1 лажица доматно пире и црвен пипер и промешуваме.
  5. Шпагетите ги вариме според упатството на пакувањето.
  6. Пржениот модар патлиџан го сечкаме на ситно, го пасираме и го додаваме во тавата.
  7. Сварените шпагети ги цедиме, ги додаваме во тавата и промешуваме кратко, а потоа послужуваме со рендан пармезан и листови нане.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: