Рецепти
Шпагети во сос од спанаќ Ана Ристеска

Лесен ручек од шпагети во интересен сос од спанаќ

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(300 Грама)

Спанаќ(500 Грама)

Лук(1 Чешне)

Морков(2 )

Рендан пармезан(100 Грама)

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Кафена лажица)

Путер(50 Грама)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Шпагетите ги ставаме во тенџере со зовриена вода и додаваме една лажичка сол и малку масло. Ги оставаме да се варат.
  2. Во друго тенџере на оган ставаме 500 мл вода и оставаме да зоврие.
  3. Морковите ги сечкаме на тенки кругови и ги додаваме во зовриената вода. Додаваме една мала лажичка мешан зачин и оставаме морковот да се свари.
  4. Откако морковот ќе се свари во истото тенџере го додаваме спанаќот. Кога спанаќот добро ќе омекне, го вадиме од тенџерето и го ставаме во блендер со малку од водата во која се варел. Блендираме додека добиеме густ сос.
  5. Во тава на оган го ставме путерот и го додаваме сосот. Додаваме и малку бибер. Откако сосот ќе зоврие, го додаваме пармезанот и оставаме да се вари на тивок оган околу 10 минути.
  6. Сварените шпагети ги цедиме во цедалка. Потоа шпагетите ги ставаме во чинија за јадење и врз нив налеваме од сосот. Декорираме со неколку ливчиња спанаќ и со исечкани кругови од моркови.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: