Рецепти
Шпанска пита Ана Ристеска

Рецепт предлог како предјадење или за вечера со јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Масло(200 Милилитри)

Јогурт(200 Милилитри)

Брашно(250 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(10 Грама)

Шунка(150 Грама)

Кисели краставички(100 Грама)

Младо кравјо сирење(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Ситно исечкајте ги шунката, сирењето и киселите краставички.
  2. Пенасто матете ги јајцата со солта. Во нив додадете масло и јогурт, а потоа брашното и прашокот за печиво.
  3. Соединете ја смесата, ставете ги сечканите состојки и мешајте.
  4. Во подмачкана тава за печење ставете ја смесата и печете во загреана рерна 30 до 40 минути на 200 степени. Шпанската пита може да се послужи топла и ладна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: