Рецепти
Шпанска пита
Рецепт предлог како предјадење или за вечера со јогурт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(5 )
Масло(200 Милилитри)
Јогурт(200 Милилитри)
Брашно(250 Грама)
Сол(1 Кафена лажица)
Прашок за печиво(10 Грама)
Шунка(150 Грама)
Кисели краставички(100 Грама)
Младо кравјо сирење(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Ситно исечкајте ги шунката, сирењето и киселите краставички.
- Пенасто матете ги јајцата со солта. Во нив додадете масло и јогурт, а потоа брашното и прашокот за печиво.
- Соединете ја смесата, ставете ги сечканите состојки и мешајте.
- Во подмачкана тава за печење ставете ја смесата и печете во загреана рерна 30 до 40 минути на 200 степени. Шпанската пита може да се послужи топла и ладна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во