Рецепти
Шпанска пита Ана Ристеска

Рецепт предлог како предјадење или за вечера со јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Масло(200 Милилитри)

Јогурт(200 Милилитри)

Брашно(250 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(10 Грама)

Шунка(150 Грама)

Кисели краставички(100 Грама)

Младо кравјо сирење(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Ситно исечкајте ги шунката, сирењето и киселите краставички.
  2. Пенасто матете ги јајцата со солта. Во нив додадете масло и јогурт, а потоа брашното и прашокот за печиво.
  3. Соединете ја смесата, ставете ги сечканите состојки и мешајте.
  4. Во подмачкана тава за печење ставете ја смесата и печете во загреана рерна 30 до 40 минути на 200 степени. Шпанската пита може да се послужи топла и ладна.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: