Рецепти
Штангли со костен и чоколадо Ана Ѓорова

Вкусен, непечен десерт што ќе ви биде омилен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени бадеми(лупени 100 Грама)

Мелени бисквити(50 Грама)

Костен(200 грама лупени и мелени )

Слатка павлака(150 Милилитри)

Еурокрем(2 Супени лажици)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Рум(2 Супени лажици)

Цимет(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(150 Грама)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад за матење ставете ги костените, претходно лупени и сомелени, па додајте ги мелените и лупени бадеми, мелените бисквити, еурокремот, ванилиниот шеќер, циметот, румот и 100 мл слатка павлака.
  2. Смесата измесете ја со рака и расплескајте ја на алуминиумска фолија намастена со масло, па ставете ја во четвртаст калап.
  3. Чоколадото искршете го на парчиња и со 2 лажици масло растопете го во тенџере на оган.
  4. Додајте ја преостанатата слатка павлака и мешајте додека преливот ја добие потребната густина.
  5. Чоколадниот прелив нанесете го врз претходно подготвената смеса. Одозгора може по желба да наросите чоколадни трошки.
  6. Колачот ставете го да се лади во фрижидер минимум 30 минути пред да го послужите.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: