Рецепти
Штангли со костен и чоколадо Ана Ѓорова

Вкусен, непечен десерт што ќе ви биде омилен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени бадеми(лупени 100 Грама)

Мелени бисквити(50 Грама)

Костен(200 грама лупени и мелени )

Слатка павлака(150 Милилитри)

Еурокрем(2 Супени лажици)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Рум(2 Супени лажици)

Цимет(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(150 Грама)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад за матење ставете ги костените, претходно лупени и сомелени, па додајте ги мелените и лупени бадеми, мелените бисквити, еурокремот, ванилиниот шеќер, циметот, румот и 100 мл слатка павлака.
  2. Смесата измесете ја со рака и расплескајте ја на алуминиумска фолија намастена со масло, па ставете ја во четвртаст калап.
  3. Чоколадото искршете го на парчиња и со 2 лажици масло растопете го во тенџере на оган.
  4. Додајте ја преостанатата слатка павлака и мешајте додека преливот ја добие потребната густина.
  5. Чоколадниот прелив нанесете го врз претходно подготвената смеса. Одозгора може по желба да наросите чоколадни трошки.
  6. Колачот ставете го да се лади во фрижидер минимум 30 минути пред да го послужите.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: