Рецепти
Сирники Ана Ѓорова

Украински рецепт за пржено тесто што е многу слично со палачинки, а може да го комбинирате со разни додатоци како предјадење или појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урда(несолена 500 грама )

Јајце(2 )

Брашно(100 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Маргарин(2 Супени лажици)

Павлака(1 )

Брашно(малку за валкање )

Масло(за пржење )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во еден сад ставете ја урдата, јајцата, шеќерот, брашното и маргаринот, па измешајте ги во хомогена смеса.
  2. Рацете натопете ги со вода, потоа земете малку од смесата и формирајте топче во форма на ќофте. Ќофтето извалкајте го во брашно.
  3. На тој начин формирајте ќофтиња од целата смеса, наредете ги во еден сад, потоа ставете го маслото на рингла и добро загрејте го.
  4. Пржете ги ќофтињата во врелото масло додека добијат златна боја.
  5. Испржените ќофтиња сервирајте ги со павлака, а може да ги послужите и со млеко.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: