Рецепти
Сирники Ана Ѓорова

Украински рецепт за пржено тесто што е многу слично со палачинки, а може да го комбинирате со разни додатоци како предјадење или појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урда(несолена 500 грама )

Јајце(2 )

Брашно(100 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Маргарин(2 Супени лажици)

Павлака(1 )

Брашно(малку за валкање )

Масло(за пржење )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во еден сад ставете ја урдата, јајцата, шеќерот, брашното и маргаринот, па измешајте ги во хомогена смеса.
  2. Рацете натопете ги со вода, потоа земете малку од смесата и формирајте топче во форма на ќофте. Ќофтето извалкајте го во брашно.
  3. На тој начин формирајте ќофтиња од целата смеса, наредете ги во еден сад, потоа ставете го маслото на рингла и добро загрејте го.
  4. Пржете ги ќофтињата во врелото масло додека добијат златна боја.
  5. Испржените ќофтиња сервирајте ги со павлака, а може да ги послужите и со млеко.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: