Рецепти
Сирники Ана Ѓорова

Украински рецепт за пржено тесто што е многу слично со палачинки, а може да го комбинирате со разни додатоци како предјадење или појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урда(несолена 500 грама )

Јајце(2 )

Брашно(100 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Маргарин(2 Супени лажици)

Павлака(1 )

Брашно(малку за валкање )

Масло(за пржење )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во еден сад ставете ја урдата, јајцата, шеќерот, брашното и маргаринот, па измешајте ги во хомогена смеса.
  2. Рацете натопете ги со вода, потоа земете малку од смесата и формирајте топче во форма на ќофте. Ќофтето извалкајте го во брашно.
  3. На тој начин формирајте ќофтиња од целата смеса, наредете ги во еден сад, потоа ставете го маслото на рингла и добро загрејте го.
  4. Пржете ги ќофтињата во врелото масло додека добијат златна боја.
  5. Испржените ќофтиња сервирајте ги со павлака, а може да ги послужите и со млеко.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: