Рецепти
Сладолед од кокос Ана Ѓорова

Домашен сладолед како додаток со кафето за освежување во топлите денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(400 Милилитри)

Шеќер(130 Грама)

Кокосово брашно(50 Грама)

Ванила стапче(1 )

Слатка павлака(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете го кокосовото млеко со ванила стапчето и зовријте, па потоа тргнете настрана.
  2. Отстранете го стапчето ванила и во тенџерето додајте ги шеќерот и кокосовото брашно. Добро измешајте ја смесата и оставете ја настрана да се олади целосно.
  3. Потоа претурете ја во пластичен сад и оставете ја да се олади во фрижидер околу 1 час.
  4. Во смесата изматете ја слатката павлака, а потоа повторно ставете ја во пластичниот сад и во замрзнувач да се стврдне, па послужете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: