Рецепти
Сладолед од кокос
Домашен сладолед како додаток со кафето за освежување во топлите денови
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кокосово млеко(400 Милилитри)
Шеќер(130 Грама)
Кокосово брашно(50 Грама)
Ванила стапче(1 )
Слатка павлака(200 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Во тенџере на оган ставете го кокосовото млеко со ванила стапчето и зовријте, па потоа тргнете настрана.
- Отстранете го стапчето ванила и во тенџерето додајте ги шеќерот и кокосовото брашно. Добро измешајте ја смесата и оставете ја настрана да се олади целосно.
- Потоа претурете ја во пластичен сад и оставете ја да се олади во фрижидер околу 1 час.
- Во смесата изматете ја слатката павлака, а потоа повторно ставете ја во пластичниот сад и во замрзнувач да се стврдне, па послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во