Рецепти
Сладолед тирамису Ана Ѓорова

Кремаст сладолед со кафе што потсетува на популарниот италијански десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Варено кафе(60 Милилитри)

Шеќер(60 Грама)

Маскарпоне сирење(250 Грама)

Слатка павлака(100 Милилитри)

Млеко(100 Милилитри)

Пишкоти(50 Грама)

Какао

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кафето сварете го (може да припремите кафе по желба) и измешајте го во чаша со шеќерот, па оставете го да се олади во фрижидер.
  2. Во сад ставете го маскарпоне сирењето, оладеното кафе, слатката павлака и млекото (сите состојки треба да бидат ладни од фрижидер) и матете со миксер додека добиете хомогена смеса.
  3. Ставете ја смесата во апарат за правење на сладолед, матете 10 минути додека се згусне смесата, па додајте ги пишкотите на парчиња и мешајте уште 1 минута. Доколку немате апарат за правење сладолед, добиената изматена смеса ставете ја во пластични калапи и оставете ја во замрзнувач неколку часа.
  4. Готовиот сладолед послужете го посипан со какао во прав.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: