Рецепти
Сладолед торта Ана Ристеска

Овој рецепт е погоден за љубителите на освежителен – бисквит десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(250 Грама)

Шеќер(240 Грама)

Јајце(6 )

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Слатка павлака(500 Грама)

Бисквити(250 Грама)

Бадеми(280 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во еден сад се ставаат 250 грама путер, 240 грама шеќер, 6 жолчки, 1 ванилин шеќер, сè заедно долго се мати и на крај се додаваат 500 грама слатка павлака и 280 грама обарени, излупени и мелени бадеми.
  2. Павлаката со ванилата се вари на пареа со постојано мешање, се трга на страна и се меша додека не се олади.
  3. Во изматениот путер постепено се додава една по една лажица павлака.
  4. Во калапот за торта се става хартија колку да се покрие дното.
  5. Потоа се земаат 250 грама бисквити, и секоја бисквита одделно се натопува во млеко и се редат на калапот врз хартијата.
  6. Одозгора се става смесата од путер и павлака.
  7. Повторно се редат бисквити, па крем и постапката се повторува додека не се потроши целата смеса. Се завршува со бисквити.
  8. Вака приготвената торта се остава во фрижидер 24 часа и се послужува ладна. По желба може да декорирате со овошје, ситно сечкани јаткасни плодови, шлаг или прелив.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: