Рецепти
Смути со тапиока бисери Ана Ристеска

Тапиока бисерите можете да ги додадете на било кое смути сакате бидејќи совршено одат во комбинација со сите овошни миксови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати јагоди(1 Чаша)

Грчки јогурт(1 Чаша)

Коцки мраз(1 Чаша)

Млеко(1 Чаша)

Тапиока бисери(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Ставете ги тапиока бисерите во вода која врие и варете ги 40 минути. Тргнете ги од оган и оставете ги така да стојат уште 20 минути. Исцедете ги и полијте ги со мед.
  2. Јагодите, јогуртот, мразот и млекото ставете го во блендер и изблендирајте ги. Ставете го смутито во чаша, додајте му една до две лажици од тапиока бисерите на дното и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: