Рецепти
Смути со тапиока бисери Ана Ристеска

Тапиока бисерите можете да ги додадете на било кое смути сакате бидејќи совршено одат во комбинација со сите овошни миксови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати јагоди(1 Чаша)

Грчки јогурт(1 Чаша)

Коцки мраз(1 Чаша)

Млеко(1 Чаша)

Тапиока бисери(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Ставете ги тапиока бисерите во вода која врие и варете ги 40 минути. Тргнете ги од оган и оставете ги така да стојат уште 20 минути. Исцедете ги и полијте ги со мед.
  2. Јагодите, јогуртот, мразот и млекото ставете го во блендер и изблендирајте ги. Ставете го смутито во чаша, додајте му една до две лажици од тапиока бисерите на дното и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: