Рецепти
Сочни пилешки копанчиња
Совршен рецепт за сочни и крцкави копани
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црвено вино(1 Чаша)
Пилешки копан(1 Килограм)
Соја сос(3 Супени лажици)
Водка(1 Супена лажица)
Шеќер(1 Супена лажица)
Сол(3 Кафени лажици)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Пилешките копани се мијат добро и се маринираат 3-4 часа и повремено се мешаат.
- Потоа се стават во сад за печење и се поливаат со остатокот од маринадата, па се дополнува со вода додека не се покријат.
- Печете на 200 степени додека течноста во садот остане 1/3.
- Послужете со гарнир варен ориз, компир или салата.
- Маринадата се прави со мешање на следниве состојки: црвено вино, соја сос, водка, шеќер, сол и бибер.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во