Рецепти
Сочни пилешки копанчиња Ана Ѓорова

Совршен рецепт за сочни и крцкави копани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвено вино(1 Чаша)

Пилешки копан(1 Килограм)

Соја сос(3 Супени лажици)

Водка(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Сол(3 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките копани се мијат добро и се маринираат 3-4 часа и повремено се мешаат.
  2. Потоа се стават во сад за печење и се поливаат со остатокот од маринадата, па се дополнува со вода додека не се покријат.
  3. Печете на 200 степени додека течноста во садот остане 1/3.
  4. Послужете со гарнир варен ориз, компир или салата.
  5. Маринадата се прави со мешање на следниве состојки: црвено вино, соја сос, водка, шеќер, сол и бибер.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: