Рецепти
Сочни пилешки копанчиња Ана Ѓорова

Совршен рецепт за сочни и крцкави копани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвено вино(1 Чаша)

Пилешки копан(1 Килограм)

Соја сос(3 Супени лажици)

Водка(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Сол(3 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките копани се мијат добро и се маринираат 3-4 часа и повремено се мешаат.
  2. Потоа се стават во сад за печење и се поливаат со остатокот од маринадата, па се дополнува со вода додека не се покријат.
  3. Печете на 200 степени додека течноста во садот остане 1/3.
  4. Послужете со гарнир варен ориз, компир или салата.
  5. Маринадата се прави со мешање на следниве состојки: црвено вино, соја сос, водка, шеќер, сол и бибер.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: