Рецепти
Сочни пилешки копанчиња Ана Ѓорова

Совршен рецепт за сочни и крцкави копани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвено вино(1 Чаша)

Пилешки копан(1 Килограм)

Соја сос(3 Супени лажици)

Водка(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Сол(3 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките копани се мијат добро и се маринираат 3-4 часа и повремено се мешаат.
  2. Потоа се стават во сад за печење и се поливаат со остатокот од маринадата, па се дополнува со вода додека не се покријат.
  3. Печете на 200 степени додека течноста во садот остане 1/3.
  4. Послужете со гарнир варен ориз, компир или салата.
  5. Маринадата се прави со мешање на следниве состојки: црвено вино, соја сос, водка, шеќер, сол и бибер.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: