Рецепти
Солен колач од пржени тиквички Ана Ѓорова

Вкусно солено предјадење. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(700 Грама)

Јајце(3 )

Брашно(10 Супени лажици)

Магдонос(1/2 Китка)

Сол(1 Супена лажица)

Лук во прав(2 Супени лажици)

Рендан кашкавал(за филување )

Павлака(за филување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тиквичката се ренда и се остава да пушти вода. Потоа се цеди и се меша со останатите состојки.
  2. Се пржи на загреано масло како палачинка и се реди по следниот распоред: палачинка, павлака, рендан кашкавал павлака, палачинка рендан кашкавал. Одозгора се украсува со маслинки.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: