Рецепти
Солена торта леб
Креативен леб-сендвич со јајца, зеленчук и сирење за вкусен појадок, предјадење и за разни пригоди
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(1 пакување правоаголен )
Сирење(350 Грама)
Козјо сирење(или крем сирење за премачкување, 125 грама )
Кисела павлака(100 Милилитри)
Домат(2 )
Јајце(3 )
Зелени маслинки(100 Грама)
Жолта пиперка(5 )
Црвена пиперка(5 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Пиперките, доматите и краставичките исечкајте ги на коцки. Павлаката изматете ја со миксер, а сирењето издробете го со виљушка.
- Во длабок сад ставете го сирењето, павлаката, краставичките, доматите, пиперките, сол и бибер по вкус.
- Отсечете ја горната страна на лебот, а внатрешноста издлабете ја.
- Внатрешноста на лебот обложете ја со листови сирење. Во лебот ставете половина од смесата со сирењето и павлаката, а потоа израмнете.
- Во средината на лебот ставете ги тврдоварените јајца, а околу нив наредете ги маслинките.
- Во лебот додајте го преостанатиот фил. Над филот ставете ја горната страна на лебот.
- Кромидот, магдоносот и босилекот ситно исечкајте ги. Лебот премачкајте го со козјото сирење и нанесете ги сечканите зачини. Ставете го да отстои најмалку 2 часа во фрижидер, па исечете го на ленти.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во