Рецепти
Солена торта од моркови и јогурт Ана Ѓорова

Брз и непечен солен оброк кој е вкусно предјадење или лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(2-3 )

Јајце(3 )

Пилешка салама(200 Грама)

Сирење(200 Грама)

Мајонез(150 Грама)

Јогурт(1 Литар)

Желатин(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Морковите и јајцата сварете ги, па кога ќе се изладат, исечете ги на коцки.
  2. Саламата исто така исечкајте ја на коцки, а сирењето издробете го.
  3. Измешајте ги во еден сад со половина литар јогурт и со мајонезот.
  4. Во друг сад загрејте ја преостанатата половина јогурт, додајте го желатинот и варете додека да се згусне. Оваа смеса измешајте ја со смесата со моркови.
  5. Тортата ставете ја во плех и во фрижидер да се стегне и потоа пресечете на парчиња и послужете ја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: