Рецепти
Солена торта со обланди
Брза и едноставна солена торта со богат фил од варени јајца, шунка, кашкавал и павлака за вкусна вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Обланди(1 Пакување)
Изварка(500 Грама)
Павлака(850 Грама)
Маргарин(1 Пакување)
Шунка(500 Грама)
Кисели краставички(4-5 )
Јајце(4 )
Мајонез(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Фил: со миксер се матат изварката, маргаринот и мајонезот додека да се добие хомогена смеса.
- Се земаат две кори од обландите и се сечат на половина. Првата кора се премачкува со павлака, потоа се става од филот, се рендаат тенко сечени кругови шунка и на крај се ренда едно варено јајце.
- Се става втортата кора, се премачкува исто така со павлака, па се редат кругови шунка, а врз нив се ставаат ситно сечкани кисели краставички.
- Се става третата кора по иста постапка како првата (павлака, фил, шунка и јајце).
- На крај се става четвртата кора, се премачкува со преостанатата павлака, врз неа се ренда кашкавал и на крај се става сусам по желба. Се декорира по желба со уште варени јајца и со зеленчук.
- Тортата се става на ладно место да се стврдне, а потоа се сече на тенки парчиња и се послужува.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во