Рецепти
Солени бомбици со сирење Ана Ѓорова

Вкусно, солено мезе кое совршено ќе се вклопи на гостинската трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(300 Грама)

Кисела павлака(100 Милилитри)

Кикирики(100 Грама)

Шунка(150 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Рендан пармезан(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сирењето изрендајте го или ситно издробете го, кикириките истолчете ги, ситно исечкајте ги или крупно сомелете ги, шунката ситно исечкајте ја, а кашкавалот изрендајте го.
  2. Сите состојки измешајте ги во еден сад да добиете хомогена смеса и оставете ја да отстои половина час во фрижидер.
  3. Потоа земајте по еден дел од смесата и обликувајте бомбички.
  4. Приготвените бомбици извалкајте ги во ситен пармезан или ставете ги во кошнички, па одозгора посипете ги со пармезанот, но можете по желба да ги наросите и со сусам или нешто друго.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: