Рецепти
Солени колачиња со сончоглед и сусам Ана Ѓорова

Солени грицки како одлична домашна ужинка за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(2,5 Чаши)

Масло(1 Чаша)

Пиво(1/2 Чаша)

Сол(2 Кафени лажици)

Сончоглед(100-150 Грама)

Сусам(100-150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во подлабок сад измешајте ги брашното, солта, маслото, пивото и семките од сончоглед и сусам. Добро промешајте за да се изедначи тестото.
  2. Потоа расукајте кора со дебелина од 1/2 см, па со калапче или чаша со форма и големина по желба, од кората вадете форми.
  3. Редете ги во плех за печење обложен со хартија за печење и ставете ги во загреана рерна да се печат, прво на 250 степени, па намалете ја температурата на 200 степени. Печете ги околу 30-40 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: