Рецепти
Солени мексикански палачинки Ана Ристеска

Послужете го овој рецепт со текила за да имате комплетно мексиканско чувство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. За оваа количина на смеса се потребни 12 палачинки кои претходно може да ги подготвите или да купите готови.
  2. Во длабока тава издинстајте ги кромидот и месото. Потоа посолете и оставете водата да испари.
  3. Додајте ги црвената и зелената пиперка, исечкани на коцки.
  4. Во смесата додајте само бибер.
  5. Дополнете со пире или сок од домати.
  6. Смесата пржете ја сѐ додека не омекнат пиперките и додека не испари водата.
  7. Потоа додајте ги гравот, гаудата и пченката.
  8. Со оваа смеса полнете ги палачинките, посипајте ги со пармезан и намотајте ги како што тоа вообичаено се прави. Потоа наредете ги во тава една до друга.
  9. Павлаката за готвење измешајте ја со сок од домати, малку посолете и налејте врз палачинките. Попрскајте со пармезан и печете на температура од 200°С сѐ додека пармезанот не добие златна боја.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: