Рецепти
Солени палачинки Ана Ѓорова

Рецепт за потпечени солени палачинки со шунка и кашкавал како одлична идеја за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Млеко(1/2 Литар)

Брашно(4 Чаши)

Газирана вода(100 Милилитри)

Сол(1 Прстофат)

Шунка(100 Грама)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Презла(100 Грама)

Кисела павлака(2 - 3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. За подготовка на тестото: измешајте во сад 3 јајца, млеко, брашно, кисела вода и сол.
  2. Во тава на загреано масло пржете ја смесата за палачинки од двете страни по неколку минути.
  3. Исечете ја шунката на ленти исто така и готовите палачинки.
  4. Во тепсија ставете презла, наредете палачинки, па шунка, па изрендан кашкавал. Ставете во загреана рерна малку да се потпече.
  5. Во меѓувреме изматете 2 јајца и измешајте ги со павлака, извадете ги палачинките од рерна на кратко, ставете од смесата одозгора и вратете ги да се допечат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: