Рецепти
Солени палачинки Ана Ѓорова

Рецепт за потпечени солени палачинки со шунка и кашкавал како одлична идеја за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Млеко(1/2 Литар)

Брашно(4 Чаши)

Газирана вода(100 Милилитри)

Сол(1 Прстофат)

Шунка(100 Грама)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Презла(100 Грама)

Кисела павлака(2 - 3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. За подготовка на тестото: измешајте во сад 3 јајца, млеко, брашно, кисела вода и сол.
  2. Во тава на загреано масло пржете ја смесата за палачинки од двете страни по неколку минути.
  3. Исечете ја шунката на ленти исто така и готовите палачинки.
  4. Во тепсија ставете презла, наредете палачинки, па шунка, па изрендан кашкавал. Ставете во загреана рерна малку да се потпече.
  5. Во меѓувреме изматете 2 јајца и измешајте ги со павлака, извадете ги палачинките од рерна на кратко, ставете од смесата одозгора и вратете ги да се допечат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: