Рецепти
Солени палачинки со печурки и бело вино Ана Ѓорова

Палачинки за вечера што одлично одат со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кромидот и сланината се сечкаат ситно и се пржат во масло. Се додава ситно сечкан праз. Се полева со белото вино и се динста.
  2. По 10-тина минути се додаваат сечканите шампињони. Се зачинува по вкус и се меша додека се испржат шампињоните.
  3. Во палачинките се ставаат 2-3 лажици од смесата и се виткаат, па се редат во чинија за сервирање. Се продолжува со постапката додека се потрошат состојките. Се посипуваат со ситно сечкан магдонос и жалфија.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: