Рецепти
Солени палачинки со печурки и бело вино
Палачинки за вечера што одлично одат со чаша бело вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Палачинки(10 )
Свежи шампињони(1/2 Килограм)
Сланина(200 Грама)
Кромид(1 Главица)
Праз(1 )
Бело вино(2 Децилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Кромидот и сланината се сечкаат ситно и се пржат во масло. Се додава ситно сечкан праз. Се полева со белото вино и се динста.
- По 10-тина минути се додаваат сечканите шампињони. Се зачинува по вкус и се меша додека се испржат шампињоните.
- Во палачинките се ставаат 2-3 лажици од смесата и се виткаат, па се редат во чинија за сервирање. Се продолжува со постапката додека се потрошат состојките. Се посипуваат со ситно сечкан магдонос и жалфија.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во