Рецепти
Солени палачинки со печурки и бело вино Ана Ѓорова

Палачинки за вечера што одлично одат со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кромидот и сланината се сечкаат ситно и се пржат во масло. Се додава ситно сечкан праз. Се полева со белото вино и се динста.
  2. По 10-тина минути се додаваат сечканите шампињони. Се зачинува по вкус и се меша додека се испржат шампињоните.
  3. Во палачинките се ставаат 2-3 лажици од смесата и се виткаат, па се редат во чинија за сервирање. Се продолжува со постапката додека се потрошат состојките. Се посипуваат со ситно сечкан магдонос и жалфија.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: