Рецепти
Соленки со црвен пипер Ана Ѓорова

Одлична ужинка или предјадење за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Масло(180 Милилитри)

Вода(млака 300 милилитри )

Квасец(1 )

Буковец(2 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Вегета(2 Кафени лажици)

Суво оригано(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Квасецот се меша со малку млака вода и се остава да стаса, па се додава во брашното. Се додаваат маслото и останатата млака вода и се замесува тесто.
  2. Тестото се остава да стаса.
  3. Од стасаното тесто се расукува голема кора. Кората се премачкува со црвен пипер, буковец, вегета и оригано.
  4. Се сечат ленти со широчина 1 см. Секоја лента се витка како спирала.
  5. Спиралите се печат во загреана рерна на 200°C додека убаво заруменат.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: