Рецепти
Соленки со црвен пипер
Одлична ужинка или предјадење за гостите
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(600 Грама)
Масло(180 Милилитри)
Вода(млака 300 милилитри )
Квасец(1 )
Буковец(2 Кафени лажици)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Вегета(2 Кафени лажици)
Суво оригано(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Квасецот се меша со малку млака вода и се остава да стаса, па се додава во брашното. Се додаваат маслото и останатата млака вода и се замесува тесто.
- Тестото се остава да стаса.
- Од стасаното тесто се расукува голема кора. Кората се премачкува со црвен пипер, буковец, вегета и оригано.
- Се сечат ленти со широчина 1 см. Секоја лента се витка како спирала.
- Спиралите се печат во загреана рерна на 200°C додека убаво заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во