Рецепти
Сорбет од портокал и нане Ана Ѓорова

Замрзнат десерт за овошно освежување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Измијте ги портокалите и избришете ги. Изрендајте ја кората и матете ја во миксер заедно со шеќерот додека да добиете фина смеса.
  2. Префрлете ја смесата во помал сад и полијте ја со 1 дл вода.
  3. Оставете да зоврие водата на силен оган, па намалете ја температурата на минимум и варете 5 минути.
  4. Потоа оставете го сирупот да се олади, па ставете го во фрижидер.
  5. Исцедете ги портокалите и сипете го сокот во сад со високи рабови.
  6. Додајте ги сирупот, сокот од лимон и белките. Добро измешајте ги.
  7. Префрлете ја смесата во замрзнувач и оставете ја 5 часа со повремено мешање. Ако се создадат грутки, пред да го сервирате сорбето изматете го со миксер.
  8. Декорирајте со листови нане, промешајте го и сервирајте го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: