Рецепти
Сос од магдонос, јајца и лук
Може да го употребите како ужинка со варени јајца, месо или зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Сечкан магдонос(4 Супени лажици)
Јајце(2 )
Црвен вински оцет(2 Супени лажици)
Сенф(1 Супена лажица)
Лук(2 Чешниња)
Домат(1 )
Копар(1 Супена лажица)
Босилек(2 Супени лажици)
Маслиново масло(2-3 Супени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Јајцата сварете ги во зовриена вода. Тврдоварените жолчки испасирајте ги и измешајте ги со винскиот оцет и сенфот.
- Доматот попарете го со врела вода, излупете го, извадете ги семките и ситно исечкајте го.
- Лукот, магдоносот, босилекот и копарот ситно исечкајте ги.
- Во разматените жолчки додајте ги сите состојки со исечканите белки, па постепено додавајте капка по капка масло и мешајте додека не добиете густ сос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во