Рецепти
Сос од магдонос, јајца и лук Ана Ѓорова

Може да го употребите како ужинка со варени јајца, месо или зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сечкан магдонос(4 Супени лажици)

Јајце(2 )

Црвен вински оцет(2 Супени лажици)

Сенф(1 Супена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Домат(1 )

Копар(1 Супена лажица)

Босилек(2 Супени лажици)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Јајцата сварете ги во зовриена вода. Тврдоварените жолчки испасирајте ги и измешајте ги со винскиот оцет и сенфот.
  2. Доматот попарете го со врела вода, излупете го, извадете ги семките и ситно исечкајте го.
  3. Лукот, магдоносот, босилекот и копарот ситно исечкајте ги.
  4. Во разматените жолчки додајте ги сите состојки со исечканите белки, па постепено додавајте капка по капка масло и мешајте додека не добиете густ сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: