Рецепти
Сос од тиквички Ана Ѓорова

Сосот може да го комбинирате со разни јадења од месо, тестенини и со потпечен леб како ужинка или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(250 Грама)

Борови ореви (пињоли)(10 Грама)

Бадеми(10 грама лупени )

Рендан пармезан(25 Грама)

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло(30 Милилитри)

Сол

Свеж босилек

Свежо нане

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Тиквичките излупете ги и исечете ги на парчиња, а по потреба отстранете им ги семките.
  2. Потоа ставете ги во блендер со пињолите, бадемите, ренданиот пармезан, сечканиот лук, сол и билките и изблендирајте.
  3. Потоа додајте го маслиновото масло и добро промешајте. Сосот може да го чувате во фрижидер во сад со проѕирна фолија одозгора.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: