Рецепти
Сос со јогурт
Одлично оди со зеленчук, риба, па дури и со месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Грчки јогурт(250 Грама)
Лук во прав(1 Кафена лажица)
Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)
Маслиново масло(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути
- Грчкиот јогурт измешајте го во сад со лукот во прав, сол, бибер и сокот од лимон.
- Потоа додајте ги исечканите свежи билки и маслиновото масло и промешајте.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во