Рецепти
Сос со кисели краставички Ана Ѓорова

Сос што потсетува на мајонез, меѓутоа со посвеж вкус поради киселите краставички и каперсите. Комбинирајте го со потпечени лепчиња, месо, јајца или риба.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Кисели краставички(2 )

Каперси(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Оцет(1 Супена лажица)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Сечкан магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Јајцата варете ги во зовриена вода околу 8 минути. Тврдосварените јајца пресечете ги и одделете ја жолчката.
  2. Жолчката ставете ја во блендер заедно со киселите краставички, каперсите, сенфот и магдоносот. Блендирајте додека добиете хомогена смеса.
  3. Постепено во блендерот додавајте ги оцетот и маслото и блендирајте додека добиете густа кремаста смеса.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: