Рецепти
Сос за шницли
Вкусен сос од печурки, сирење и бело вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Масло(2-3 Супени лажици)
Свежи шампињони(100 Грама)
Јајце(1 )
Бело вино(5-6 Супени лажици)
Црвен пипер(1 Супена лажица)
Сирење(50 Грама)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Во тава со малку масло се пропржуваат сечканите печурки со малку сирење или урда, а потоа се додава црвен пипер, испасирано варено јајце и се налева бело вино.
- Вака добиениот сос се употребува веднаш и се полева над шницлите.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во