Рецепти
Супа Фиренца
Супа од говедска и пилешка коцка со прилог од јајце и спанаќ
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Спанаќот се обарува, секое јајце посебно се пржи меко како кајгана, одозгора се става сирење, па спанаќ.
- Кајганата се витка како ролат и се сече на кришки и така се става како прилог во готовата супа од коцки.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во