Рецепти
Супа од грашок со кнедли
Богато и вкусно предјадење од грашок со кнедли од колбаси
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кромид(1 Главица)
Лук(1 Чешне)
Путер(1 Супена лажица)
Кари во прав(малку )
Пченкарно брашно(1 Супена лажица)
Грашок(замрзнат 200 Грама)
Пилешка супа(300 Милилитри)
Павлака(200 Милилитри)
Шеќер(малку )
Свеж сок од лимон(малку )
Масло(1 Супена лажица)
Колбас(150 Грама)
Магдонос(4 Гранчиња)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Излупете ги кромидот и лукот и исечкајте ги на коцки. Потоа пржете ги на загреан путер. Додајте кари и пченкарно брашно, па кратко пржете ги заедно.
- Додајте го грашокот и полијте го со супата. Поклопете го садот и оставете да се вари супата околу 30 минути на умерен оган.
- Потоа изпасирајте ја, додајте ја павлаката и заедно варете ги. Посолете ја, попиперете ја, зашеќерете ја и додајте го сокот од лимон.
- За кнедлите загрејте го маслото. Иситнете го месото од колбасите, обликувајте го во топчиња па пржете ги. Сервирајте ја супата со кнедлите и листенцата магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во