Рецепти
Супа од грашок со кнедли Ана Ристеска

Богато и вкусно предјадење од грашок со кнедли од колбаси

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Путер(1 Супена лажица)

Кари во прав(малку )

Пченкарно брашно(1 Супена лажица)

Грашок(замрзнат 200 Грама)

Пилешка супа(300 Милилитри)

Павлака(200 Милилитри)

Сол

Бибер

Шеќер(малку )

Свеж сок од лимон(малку )

Масло(1 Супена лажица)

Колбас(150 Грама)

Магдонос(4 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Излупете ги кромидот и лукот и исечкајте ги на коцки. Потоа пржете ги на загреан путер. Додајте кари и пченкарно брашно, па кратко пржете ги заедно.
  2. Додајте го грашокот и полијте го со супата. Поклопете го садот и оставете да се вари супата околу 30 минути на умерен оган.
  3. Потоа изпасирајте ја, додајте ја павлаката и заедно варете ги. Посолете ја, попиперете ја, зашеќерете ја и додајте го сокот од лимон.
  4. За кнедлите загрејте го маслото. Иситнете го месото од колбасите, обликувајте го во топчиња па пржете ги. Сервирајте ја супата со кнедлите и листенцата магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: