Рецепти
Супа од грав (посно) Ана Ѓорова

Супа од испасиран грав со компири за посно, вегетаријанско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(250 Грама)

Ловоров лист(2 )

Бибер(во зрно )

Компир

Кромид(1 Главица)

Брашно

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Гравот сварете го со црниот пипер и ловоровите листови додека да омекне, а потоа испасирајте го.
  2. Посебно сварете ги во вода компирите излупени и исечени на коцкички.
  3. Направете запршка од маслото, ситно сечканиот кромид и брашното, додајте ја на измешаниот грав со компирите, а потоа по потреба ставете ја водата во која што се варел гравот.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: