Рецепти
Супа од хељда Ана Ѓорова

Хељдата е вкусна и здрава намирница, а во оваа супа супер оди со телешкото месо и со зеленчукот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Хељда(100 Грама)

Морков(2 )

Компир(3 )

Кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Телешко месо(300 Грама)

Сол

Бибер

Вегета

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Месото исечете го на парчиња и сварете го во посебен сад.
  2. Во тенџере ситно исечкајте го кромидот и пржете го заедно со еден изрендан морков. Во тенџерето додајте и вода од свареното месо.
  3. Потоа другиот морков исечкајте го на коцки и ставете го во супата.
  4. Хељдата измијте ја и ставете ја во супата.
  5. 2 компири, исечкани на коцки исто така додајте ги во супата.
  6. Откако супата ќе зоврие, оставете да се вари уште 10 минути, па додајте еден исечкан компир и варете додека добро се свари.
  7. На крајот додајте сол, бибер, вегета и ситно исечкан магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: