Рецепти
Супа со кнедли од гриз Ана Ѓорова

Топла, пилешка супа со кнедли од гриз како одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Гриз(8 Супени лажици)

Вегета(1 Супена лажица)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Морков(2 )

Масло(1 Супена лажица)

Вода(1,5 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во тенџере се става водата да зоврие, во неа се додаваат една коцка пилешка супа и два исечкани моркова.
  2. Додека се чека водата да зоврие, во посебна чинија се мати јајцето и се става лажица масло, вегета и постепено се додава гриз.
  3. Откако ќе се добие изедначена смеса, зовриената вода се трга од ринглата настрана и со лажица се формираат кнедли една по една.
  4. Тенџерето се враќа на оган и се вари уште 20-тина минути додека се сварат кнедлите.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: