Рецепти
Супа со кнедли од гриз Ана Ѓорова

Топла, пилешка супа со кнедли од гриз како одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Гриз(8 Супени лажици)

Вегета(1 Супена лажица)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Морков(2 )

Масло(1 Супена лажица)

Вода(1,5 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во тенџере се става водата да зоврие, во неа се додаваат една коцка пилешка супа и два исечкани моркова.
  2. Додека се чека водата да зоврие, во посебна чинија се мати јајцето и се става лажица масло, вегета и постепено се додава гриз.
  3. Откако ќе се добие изедначена смеса, зовриената вода се трга од ринглата настрана и со лажица се формираат кнедли една по една.
  4. Тенџерето се враќа на оган и се вари уште 20-тина минути додека се сварат кнедлите.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: