Рецепти
Супа со кнедли од гриз
Топла, пилешка супа со кнедли од гриз како одлично предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(1 )
Гриз(8 Супени лажици)
Вегета(1 Супена лажица)
Морков(2 )
Масло(1 Супена лажица)
Вода(1,5 Литар)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Во тенџере се става водата да зоврие, во неа се додаваат една коцка пилешка супа и два исечкани моркова.
- Додека се чека водата да зоврие, во посебна чинија се мати јајцето и се става лажица масло, вегета и постепено се додава гриз.
- Откако ќе се добие изедначена смеса, зовриената вода се трга од ринглата настрана и со лажица се формираат кнедли една по една.
- Тенџерето се враќа на оган и се вари уште 20-тина минути додека се сварат кнедлите.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во