Рецепти
Супа со моркови и целер Ана Ѓорова

Зеленчуково предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(750 Грама)

Целер(1 страк )

Кромид(3 Главици)

Лук(1 Чешне)

Масло(4 Супени лажици)

Бистра зеленчукова супа(750 Милилитри)

Компир(300 Грама)

Грашок(100 грама замрзнат )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Измијте ги морковите, исчистете ги и исечкајте ги на парчиња. Целерот исчистете го и исечете го на парчиња. Кромидот и лукот излупете ги и ситно исечкајте ги.
  2. Во тава загрејте 2 лажици масло и пропржете ги кромидот и лукот, па додајте ги морковот и целерот и пржете со постојано мешање додека да омекнат.
  3. Компирите измијте ги, излупете ги, исечете ги на коцки и варете ги во зовриена вода. Грашакот одмрзнете го.
  4. Во еден сад ставете ја супатам, загрејте ја, па во неа додајте ги зеленчукот, варените компири и грашакот. Варете доволно долго за да се свари целиот зеленчук. Супата сервирајте ја топла.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: