Рецепти
Супа со моркови и целер Ана Ѓорова

Зеленчуково предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(750 Грама)

Целер(1 страк )

Кромид(3 Главици)

Лук(1 Чешне)

Масло(4 Супени лажици)

Бистра зеленчукова супа(750 Милилитри)

Компир(300 Грама)

Грашок(100 грама замрзнат )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Измијте ги морковите, исчистете ги и исечкајте ги на парчиња. Целерот исчистете го и исечете го на парчиња. Кромидот и лукот излупете ги и ситно исечкајте ги.
  2. Во тава загрејте 2 лажици масло и пропржете ги кромидот и лукот, па додајте ги морковот и целерот и пржете со постојано мешање додека да омекнат.
  3. Компирите измијте ги, излупете ги, исечете ги на коцки и варете ги во зовриена вода. Грашакот одмрзнете го.
  4. Во еден сад ставете ја супатам, загрејте ја, па во неа додајте ги зеленчукот, варените компири и грашакот. Варете доволно долго за да се свари целиот зеленчук. Супата сервирајте ја топла.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: