Рецепти
Супа со тиквички и бело месо Ана Ѓорова

Оваа супа е многу вкусна и едноставна, а сигурно ќе сакате повторно да ја подготвите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 поголема или 2 помали )

Компир(2 )

Морков(1 )

Кромид(1/2 Главица)

Доматен сос(200-300 Милилитри)

Пилешко месо(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Прво излупете ги тиквичката, компирите и морковот.
  2. Исечете ги на крупни парчиња заедно со кромидот и ставете ги да се варат во тенџере со вода.
  3. Откако зеленчукот ќе се свари, оставете го да се олади.
  4. Потоа изблендирајте го зеленчукот со рачен миксер или во блендер заедно со водата во која се вареше.
  5. Во блендерот додајте го и доматниот сос и добро соединете.
  6. Во меѓувреме посебно во друго тенџере сварете го пилешкото месо.
  7. Кашата од блендерот префрлете ја во тенџере и додајте ја претходно свареното пилешко месо исечкано на ситни парчиња.
  8. На крај зачинете ја супата со зачини по вкус – вегета, сол, бибер.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: