Рецепти
Супа со тиквички и бело месо Ана Ѓорова

Оваа супа е многу вкусна и едноставна, а сигурно ќе сакате повторно да ја подготвите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 поголема или 2 помали )

Компир(2 )

Морков(1 )

Кромид(1/2 Главица)

Доматен сос(200-300 Милилитри)

Пилешко месо(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Прво излупете ги тиквичката, компирите и морковот.
  2. Исечете ги на крупни парчиња заедно со кромидот и ставете ги да се варат во тенџере со вода.
  3. Откако зеленчукот ќе се свари, оставете го да се олади.
  4. Потоа изблендирајте го зеленчукот со рачен миксер или во блендер заедно со водата во која се вареше.
  5. Во блендерот додајте го и доматниот сос и добро соединете.
  6. Во меѓувреме посебно во друго тенџере сварете го пилешкото месо.
  7. Кашата од блендерот префрлете ја во тенџере и додајте ја претходно свареното пилешко месо исечкано на ситни парчиња.
  8. На крај зачинете ја супата со зачини по вкус – вегета, сол, бибер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: