Рецепти
Сушени домати во масло Ана Ѓорова

Одлични како гарнир со главното јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Доматите се сечат и се редат во плех. Се посолуваат и се оставаат да се сушат на отворено 2 дена. Може и да се сушат во тава обложена со алуминиумска фолија во рерна, прво на 60°C 15-тина минути, па потоа на 100°C околу 1 час.
  2. Исушените шери домати се редат во тегла. Меѓу нив се ставаат целите чешниња лук, листови сушен босилек, црн пипер во зрно, сол, шеќер и маслиново масло. Се чуваат на темно и ладно место.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: