Рецепти
Сутлијаш Ана Ѓорова

Вкусен десерт што лесно се подготвува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(1 Чаша)

Вода(3 Чаши)

Млеко(3 Чаши)

Шеќер(8 Супени лажици)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во тенџере се става водата да се вари на висока температура.
  2. Кога водата ќе зоврие, се намалува температурата и се додава оризот.
  3. Се промешува од време на време за да не се залепи на дното.
  4. Кога водата ќе испари и смесата ќе се подзгусне, се додава една чаша млеко и повремено се меша додека пак не згусне.
  5. Постапката се повторува сè додека не се сипе и третата чаша млеко.
  6. По третата чаша млеко, убаво се промешува и се додаваат 8 големи лажици шеќер и ванилин шеќер.
  7. Се сервира во садовите во кои сакате да го послужите, се наросува со цимет по желба или се декорира со рендано чоколадо, овошје или прелив.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: