Рецепти
Сутлијаш Ана Ѓорова

Вкусен десерт што лесно се подготвува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(1 Чаша)

Вода(3 Чаши)

Млеко(3 Чаши)

Шеќер(8 Супени лажици)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во тенџере се става водата да се вари на висока температура.
  2. Кога водата ќе зоврие, се намалува температурата и се додава оризот.
  3. Се промешува од време на време за да не се залепи на дното.
  4. Кога водата ќе испари и смесата ќе се подзгусне, се додава една чаша млеко и повремено се меша додека пак не згусне.
  5. Постапката се повторува сè додека не се сипе и третата чаша млеко.
  6. По третата чаша млеко, убаво се промешува и се додаваат 8 големи лажици шеќер и ванилин шеќер.
  7. Се сервира во садовите во кои сакате да го послужите, се наросува со цимет по желба или се декорира со рендано чоколадо, овошје или прелив.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: