Рецепти
Свински ролати со праз
Вкусни и сочни ролати како одлично јадење за љубителите на празот
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински шницли(500 Грама)
Бел пипер(во зрно )
Лук(1 Чешне)
Крем сирење(4 Супени лажици)
Сенф(2 Супени лажици)
Праз(2 поголеми )
Маргарин(50 Грама)
Слатка павлака(6 Супени лажици)
Кари во прав(1/2 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Измијте ги шницлите (употребете 4 многу тенки свински шницли), посолете ги и попиперете ги.
- Лукот излупете го и изгмечете го, па измешајте го со крем сирењето. Шницлите премачкајте ги со сенфот, па со лукот и крем сирењето.
- Празот измијте го и исчистете го. Пресечете го по должина, така што листовите ќе му останат долги. Варете ги во врела посолена вода околу 3 минути, па оставете ги да се исцедат, оладат и исушат.
- Раширете 4 листа праз и врз секој од нив ставете по една шницла со еднаква широчина, па завиткајте ги во ролати, кои ќе ги зацврстите со конец.
- Потоа ролатите распоредете ги во поголем плиток лонец. Останатиот праз ситно исечкајте го и додајте го на ролатите заедно со маргаринот, павлаката и со карито.
- Поклопете го лонецот и пржете 20-25 минути. Сосот од празот сипете го во чинии, па одозгора распоредете ги ролатите.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во