Рецепти
Свински ролати со праз Ана Ѓорова

Вкусни и сочни ролати како одлично јадење за љубителите на празот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински шницли(500 Грама)

Бел пипер(во зрно )

Сол

Лук(1 Чешне)

Крем сирење(4 Супени лажици)

Сенф(2 Супени лажици)

Праз(2 поголеми )

Маргарин(50 Грама)

Слатка павлака(6 Супени лажици)

Кари во прав(1/2 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Измијте ги шницлите (употребете 4 многу тенки свински шницли), посолете ги и попиперете ги.
  2. Лукот излупете го и изгмечете го, па измешајте го со крем сирењето. Шницлите премачкајте ги со сенфот, па со лукот и крем сирењето.
  3. Празот измијте го и исчистете го. Пресечете го по должина, така што листовите ќе му останат долги. Варете ги во врела посолена вода околу 3 минути, па оставете ги да се исцедат, оладат и исушат.
  4. Раширете 4 листа праз и врз секој од нив ставете по една шницла со еднаква широчина, па завиткајте ги во ролати, кои ќе ги зацврстите со конец.
  5. Потоа ролатите распоредете ги во поголем плиток лонец. Останатиот праз ситно исечкајте го и додајте го на ролатите заедно со маргаринот, павлаката и со карито.
  6. Поклопете го лонецот и пржете 20-25 минути. Сосот од празот сипете го во чинии, па одозгора распоредете ги ролатите.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: