Рецепти
Свински врат со топено сирење Ана Ристеска

Интересна комбинација од свинско месо и топено сирење, превкусно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(по желба (едно пакување) )

Масло

Сол

Бибер

Сув магдонос

Босилек

Кромид(2 Главици)

Лук(3 Чешниња)

Зденка(4 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Кромидот се чисти и ситно се сечка, па се динста во малку врело масло.
  2. Се додава ситно сечкан свински врат и се динста со повремено додавање вода.
  3. Кога месото ќе омекне, се посолува, се наросува со бибер, се додаваат магдоносот, босилекот и ситно сечканиот лук.
  4. Во малку топла вода се растопува сирењето и се додава во тавата со месо. Се остава да зоврие и се вари додека се добие фин, густ сос.
  5. Се сервира со тестенини.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: