Рецепти

Свински врат со топено сирење
Интересна комбинација од свинско месо и топено сирење, превкусно
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински врат(по желба (едно пакување) )
Кромид(2 Главици)
Лук(3 Чешниња)
Зденка(4 Парчиња)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Кромидот се чисти и ситно се сечка, па се динста во малку врело масло.
- Се додава ситно сечкан свински врат и се динста со повремено додавање вода.
- Кога месото ќе омекне, се посолува, се наросува со бибер, се додаваат магдоносот, босилекот и ситно сечканиот лук.
- Во малку топла вода се растопува сирењето и се додава во тавата со месо. Се остава да зоврие и се вари додека се добие фин, густ сос.
- Се сервира со тестенини.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во