Рецепти
Свински врат со зеленчук
Совршен семеен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Свинското месо премачкајте го со сенф и зачинете го.
- Компирот излупете го и исечете го на кришки, а кромидот на кругови.
- Доматот исечете го на кришки и исчистете го од семките.
- Во подмачкана тепсија додајте ги компирот, доматот и кромидот. Преку нив ставете го месото.
- Печете во загреана рерна на 210 степени, околу 60 минути, а на половина од печењето, превртете го месото.
- Ако сакате повеќе да ви се запече зеленчукот, извадете го месото и допечете уште 10-15 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во