Рецепти
Свински врат со зеленчук Ана Ѓорова

Совршен семеен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Свинското месо премачкајте го со сенф и зачинете го.
  2. Компирот излупете го и исечете го на кришки, а кромидот на кругови.
  3. Доматот исечете го на кришки и исчистете го од семките.
  4. Во подмачкана тепсија додајте ги компирот, доматот и кромидот. Преку нив ставете го месото.
  5. Печете во загреана рерна на 210 степени, околу 60 минути, а на половина од печењето, превртете го месото.
  6. Ако сакате повеќе да ви се запече зеленчукот, извадете го месото и допечете уште 10-15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: