Рецепти
Свинско со кари Ана Ѓорова

Свинско месо во сос од кари. Послужете го со гарнир од ориз или салата по Ваша желба.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(750 Грама)

Кромид(3 Главици)

Јаболко(2 )

Лук(1 Чешне)

Масло(2 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Јогурт(2 Пакувања)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Свинското месо исечете го на коцкички. Јаболката исечете ја на четвртини, извадете ги семките и исечете ја на покрупни парчиња. Лукот излупете го и истолчете го во дрвен сад.
  2. Маслото загрејте го во лонец, додајте го месото и пржете го сè додека не добие убава боја. Потоа додајте го лукот, карито, јаболката, солта и биберот. Поклопете го лонецот со капак и динстајте 45 минути со повремено мешање.
  3. Јогуртот измешајте го со густинот, додајте го на месото и уште еднаш оставете го да зоврие.
  4. Готовото месо послужете го со ориз или салата по Ваша желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: