Рецепти
Свинско со кари
Свинско месо во сос од кари. Послужете го со гарнир од ориз или салата по Ваша желба.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(750 Грама)
Кромид(3 Главици)
Јаболко(2 )
Лук(1 Чешне)
Масло(2 Супени лажици)
Бибер(1 Кафена лажица)
Кари во прав(1 Супена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Јогурт(2 Пакувања)
Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Свинското месо исечете го на коцкички. Јаболката исечете ја на четвртини, извадете ги семките и исечете ја на покрупни парчиња. Лукот излупете го и истолчете го во дрвен сад.
- Маслото загрејте го во лонец, додајте го месото и пржете го сè додека не добие убава боја. Потоа додајте го лукот, карито, јаболката, солта и биберот. Поклопете го лонецот со капак и динстајте 45 минути со повремено мешање.
- Јогуртот измешајте го со густинот, додајте го на месото и уште еднаш оставете го да зоврие.
- Готовото месо послужете го со ориз или салата по Ваша желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во