Рецепти
Свинско со свежи буковки
Динстано месо со печурки и зачини за вкусен ручек. На здравје!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(500 Грама)
Буковка (печурка)(500 Грама)
Сланина(300 Грама)
Кромид(3-4 Главици)
Лук(неколку чешниња )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Печурките добро измијте ги и ставете ги во тенџере со вода на оган да зовријат и да омекнат.
- Кромидот исечкајте го ситно и пропржете го во тавче на масло.
- Откако ќе се испржи, додајте го свинското месо претходно исечкано и тоа се запржува, па се додава исечканата сланина.
- Сварените печурки исечкајте ги и додајте ги во тавата.
- Уште малку пржете, потоа додајте топла вода и оставете да врие.
- Се додаваат сечканиот лук и зачините и се динста додека течноста да испари до 3/4.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во