Рецепти
Тарт од мушмули Ана Ристеска

Вкусен есенски десерт од мушмули

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(150 Грама)

Брашно(350 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Шеќер(175 Грама)

Јајце(3 )

Мушмула(400 Грама)

Кондензирано млеко(397 Грама)

Цимет(1 Кафена лажица)

Морско оревче(1 Кафена лажица)

Рендана кора од портокал(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Путерот убаво издробете го во просејаното брашно во кое измешавте прашак за печиво. Додајте 150 грама шеќер, јајце и замесете тесто.
  2. Тестото расукајте го, оставајќи го малку подигнато на краевите и развлечете го во намастена тепсија.
  3. Измешајте ги пирето од мушмули, млекото, јајцата, зачините, шеќерот и кората од лимон со миксер.
  4. Сипете го филот врз тестото и печете на 200 степени околу 45 минути.

 

За пирето од мушмули: потребно е да имате зрели мушмули. Исчистете ги и ќе го добиете пирето.

Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: