Рецепти
Тарт со круши и малини
Крцкава пита со овошје што може да ја послужите за појадок со чаша млеко
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(210 грама (за кора) )
Шеќер(135 грама (за кора) )
Путер(150 грама (за кора) )
Сечкани ореви(40 грама (за кора) )
Круша(3 (за фил) )
Шеќер(100 грама (за фил) )
Нишесте (пченкарен скроб)(2 лажици (за фил) )
Цимет(1 лажичка (за фил) )
Рендана кора од лимон(1 лажичка (за фил) )
Замрзнати малини(125 грама (за фил) )
Брашно(65 грама (за втората кора) )
Кафеав шеќер(65 грама (за втората кора) )
Рендана кора од лимон(1 лажичка (за втората кора) )
Путер(60 грама (за втората кора) )
Сечкани ореви(40 грама (за втората кора) )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
Кора:
- Во сад измешајте ги брашното и шеќерот, додајте го путерот (ладен од фрижидер и исечкан на ситни парчиња) и сечканите ореви.
- Мешајте додека добиете трошкаста смеса, па ставете ја во неподмачкан калап за торти (со пречник 28 см). Натапкајте ги трошките на дното и на страните на садот.
Фил:
- Измешајте ги ситно исечканите, излупени и исчистени круши со нишестето, циметот и ренданата кора од лимон, а на крајот додајте ги и малинките.
- Сето тоа додајте го врз кората и израмнете.
Втор слој:
- Во чинија измешајте го брашното, кафеавиот шеќер, лимоновата кора, путерот и сечканите ореви.
- Формирајте трошкаста смеса и посипете ја врз овошниот фил.
- Печете го колачот во претходно загреана рерна на 200 степени, 35-40 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во