Рецепти
Тава ориз на кочански начин Ана Ѓорова

На овој начин, оризот е многу вкусен и може да биде супер додаток со разни солени јадења по избор

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(500 Грама)

Праз(1 страк )

Домат(1 )

Морков(1/2 )

Масло(100 Милилитри)

Вода(1 литар жешка )

Коцка за супа-пилешка(1 )

Сол

Бибер

Сув магдонос(и друг сув зачин по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тава се става малку масло да се загрее, па на него се пржи исечканиот праз.
  2. Потоа се додаваат ренданиот морков и ситно сечкан домат, па се продолжува со пржењето.
  3. Се додава оризот и се меша, па се пропржува уште неколку минути со повремено мешање.
  4. Потоа оризот се става во тавче (може и во земјено), се попарува со 1 литар жешка, зовриена вода во која има 1 коцка пилешка супа.
  5. Се зачинува со суви зачини, бибер и сол по желба и се пече 20-тина минути во загреана рерна.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: