Рецепти
Тава со пилешки стек и печурки
Вкусен и сочен ручек од пилешко месо, печурки и кашкавал за вистинските гурмани
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(стек 500 грама )
Маринирани шампињони(300 Грама)
Морков(2 )
Јајце(3 )
Павлака(200 Милилитри)
Кашкавал(150 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Во тава со загреано масло се пржи исечканиот пилешки стек, а откако ќе се запржи се зачинува со сол и бибер. Потоа се додава сечканиот морков и брокулата.
- Месото се префрла во намастена керамичка тава и врз него се ставаат исечканите маринирани шампињони од тегла.
- Во подлабок сад се кршат јајцата, се додава павлаката и се меша со жица за матење, па се истура целата смеса врз пилешкиот стек.
- Одозгора се ренда многу кашкавал и се пече во загреана рерна додека да зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во