Рецепти
Тава со пилешки стек и печурки Ана Ѓорова

Вкусен и сочен ручек од пилешко месо, печурки и кашкавал за вистинските гурмани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тава со загреано масло се пржи исечканиот пилешки стек, а откако ќе се запржи се зачинува со сол и бибер. Потоа се додава сечканиот морков и брокулата.
  2. Месото се префрла во намастена керамичка тава и врз него се ставаат исечканите маринирани шампињони од тегла.
  3. Во подлабок сад се кршат јајцата, се додава павлаката и се меша со жица за матење, па се истура целата смеса врз пилешкиот стек.
  4. Одозгора се ренда многу кашкавал и се пече во загреана рерна додека да зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: