Рецепти
Тава со пилешки стек и печурки Ана Ѓорова

Вкусен и сочен ручек од пилешко месо, печурки и кашкавал за вистинските гурмани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тава со загреано масло се пржи исечканиот пилешки стек, а откако ќе се запржи се зачинува со сол и бибер. Потоа се додава сечканиот морков и брокулата.
  2. Месото се префрла во намастена керамичка тава и врз него се ставаат исечканите маринирани шампињони од тегла.
  3. Во подлабок сад се кршат јајцата, се додава павлаката и се меша со жица за матење, па се истура целата смеса врз пилешкиот стек.
  4. Одозгора се ренда многу кашкавал и се пече во загреана рерна додека да зарумени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: